vineri, 30 octombrie 2009

TU CUM IL VEZI? Marasti nr.1,2



Tema de proiectare       
Blocul de apartamente ce face subiectul temei propuse este pozitionat in intersectia Marasti, nod al primului inel cu Calea Aradului, la limita Cartierului Cetate, in interiorul vechilor fortificatii bastionare. - coltul delimitat de strazile Oituz si V. Alecsandri.*      
Acest imobil va fi obiectul unui proiect de amplasare de terase inverzite (green roof si roof garden) demarat de Asop .*     
Este unul din imobilele construite inainte de 1989 integrat in programul de reabilitare termica coordonat de Primaria Municipiului Timisoara. Faza de proiectare a fatadelor a fost finalizata si "autorizata". Interventia noastra este o reactie tocmai la aceasta propunere. Cu toate ca schelele sunt deja montate pe fatadele dinspre nord , prin bunavointa primariei si a antreprenorului lucrarii, exista posibilitatea modificarii proiectului , a corectarii sale.      
Avand in vedere importanta amplasamentului , impactul pe care il are acest imobil din punct de vedere urbanistic , arhitectural si de perspectiva - in vederile dinspre P-ta Unirii si P-ta Marasti, modul in care se rezolva "cosmetizarea " fatadelor merita supus dezbaterii.   Tema de proiectare este cat se poate de simpla!: mijloacele de corectie a proiectului propus pt fatade sunt : alegerea culorilor , modalitatea de dispunere a lor ( compozitie grafica) si posibilitatea inserarii unor profilaturi de maxim 10 cm , rezultate in urma aplicarii unui adaos de polistiren expandat.    
Conceptul propus va trebui sa rezolve perceptia imobilului, sa permita si sa reflecte interventia ulterioara de pe terase si sa constituie o platforma pentru interventiile unor artisti plastici - in cazul fatadelor sudice , in specia ce se vede dinspre P-ta Unirii.    
Suportul de lucru pus la dispozitie: fisier archicad (3d, planuri, fatade sectiuni), pdf fatade, foto. Pentru a descarca materialele necesare intocmirii schitelor, accesati link-ul   (link valabil 10 zile incepand cu data de 30 octombrie 2009)    
Pentru a descarca suportul teoretic "Corectia verde a unui abuz volumetric", imaginat, documentat si redactat de arh. Diana Avramica (D Proiect) click pe acest link.      
Predarea: in format digital - toate fatadele , eventual expunerea conceptului pe fotografii sau/ si randari. Propunerile dumneavoastra vor fi trimise, in format digital pe adresa: condorosandrei@yahoo.com  
Termen de predare: duminica seara!  (Duminica seara pentru ca in ziua de luni, in cadrul sedintei organizate in Primaria Municipiului Timisoara, toti cei implicati, si mai mult, cei cu putere de decizie isi vor indrepta atentia asupra uneia din propuneri). Spor !!    
Sugestii :    
Ideea: la o discutie cu prietenii    
Timp de lucru: mai mult de cateva ore nu.   
*mai multe informatii - in postarile anterioare susverdeletm.blogspot.com

Un comentariu: