‘Sus verdele!’ va face obiectul de studiu a unui concept cu totul nou si inovator , importat din culturi in a caror mod de viata si-a gasit utilitatea si practica.
Proiectul de fata, initiat de Asociatia Peisagistilor din Romania - AsoP se va concentra pe gasirea celei mai bune solutii pentru amenajarea acoperisului unui bloc turn, din perioada comunismului, reprezentativ, cu amplasament central, si care contrasteaza cu specificul baroc al zonei.
Din punct de vedere peisagistic se va urmari intocmai pasii procesului tehnic si de creatie care se impune.
Conceptul are un impact deosebit de important, aplicat la scara mare, in ceea ce priveste protectia mediului, imbunatatirea calitatii vietii, a esteticii urbane si a modului de percepere a micro-peisajului in spatiile dens construite.
NU in ultimul rand se doreste informarea si constientizarea beneficiarilor directi ai acestor concepte, locatarii blocurilor, cu privire la avantajele pe care aceste solutii tehnice si practice le au, ca modalitate de recreere pasiva cat si de primenire a aerului urban poluat.
Amenajarea peisagera a imobilului in discutie, la nivelul superior, va aduce un plus de culoare si diversitate aspectului general, vizibil dintr-una din cele mai importante piete timisoarene, simbol local, Piata Unirii. Se pote spune ca proiectul va acoperii percepte atat de ecologie urbana, protectia mediului cat si de conservare si promovare a patrimoniului local construit.
Proiectul reprezinta un prim pas in vederea implementarii acestui concept la nivel national, ceea ce confera o importanta deosebita proiectului. Sprijinul sustinut, oferit in toate etapele cheie in demararea actiunii prezentate cat si in dezvoltarea ulterioara a conceptului la nivelul de implementare poate asigura succesul initiativei cu reale beneficii de imagine si nu numai.
Promovarea acestui concept pe toata durata derularii lui va fi asigurata de catre societatile locale de radio si televiziune, cat si presa scrisa, prin mijloacele specifice de informare. Fiind un proces pe termen lung, etapele successive cat si rezultatele in timpul si dupa terminarea evenimentului in cauza vor fi puse la dispozitia partenerilor media in vederea diseminarii lor in randul cetatenilor.
In vederea indeplinirii cu success a obiectivelor propuse in proiect, Asociatia Peisagistilor din Romania – AsoP va primi sprijinul constant si neconditionat din partea partea autoritatilor locale reprezentate prin:
ing. Gheorghe Ciuhandu – primarul Municipiului Timisoara,
arh. Ciurariu Emilian Sorin – director Directia de Urbanism,
ing. Ciupa vasile – director Directia de Mediu,
De asemenea proiectul este sustinut de catre prietenii si partenerii AsoP Romania:
ing. dipl. Ellen Fetzer (Germania)– HfWU Nürtingen-Geislingen. Departamentul de Arhitectura Peisajului. Ecologie si Planificare urbana.
Karl-Heinz Braun - Zinco GmbH (Germania) – export manager
prof. dr. ing. Dan Tudor – Universitatea ‘Politehnica’ Timisoara, Departamentul CCIA
ing. Peter Kostner (Germania) – Director in Constructii. Departamentul de Evacuare si Epurarea a Apelor Uzate a orasului Munchen
arh. Diana Avramica - ‘D Proiect’ birou de arhitectura
arh. Demetrescu Bogdan - ‘D Proiect’ birou de arhitectura
ing. dipl. Petru Olariu – Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara - FALT
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu